Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Valami voltam, valakivé tettél, valamivé váltál...

Egyszervoltam 2.0

Egyszervoltam 2.0

Vélemény

2021. február 22. - Phoenicia

Igen, "a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki se kíváncsi a másikéra".
Ez így nem teljesen igaz és ettől még van. Meg szólásszabadság is. Olvasni meg nem kötelező.

Sikerült beleszaladnom egy emancipuncis cikkbe

A lényege, hogy a mesékben az "XY lánya vagy felesége" megnevezésektől azt tanulják az óvodások, hogy a lányok más szerepet már be sem tölthetnek a társadalomban. (Leegyszerűsítve.)
Aztán a kommentekből kiderült hogy néhány elmeroki emancipöcök élete xarságait ezekre a mesékre vezeti vissza.
Naná, ha már adott, akkor akár erre is rá lehet fogni!
Jövő héten meg majd valami új "mijólmegaszondjuk" cikkbeli gyökérségre fogják.
Amúgy tök logikus, bizonyára sokat olvasták nekem Hamucipőcskét (nem) ezért takarítok annyit, ahelyett hogy előadnám a gonosz mostohát...
Vagy ahelyett, hogy buszra várok, tán a cipősarkam kellene kopogtatnom...

Mindegy, a bugyutaság határtalan.
Ugyanakkor siralmas hogy a sok kommentelő "csak" jelzővel illeti a társadalmi szerepeket, amit szerintem igenis jó lenne, ha a gyerekek legalább a mesékben látnának, mert manapság a "való életben" egyre kevésbé.
Hogyan kell(ene) jó anyának lenni és szépen szeretni a családjukat. A munka elé helyezve, ami nem jelenti, hogy "burkát kellene hordani, visszaadni a szavazati jogot és nem járni iskolába".
De ha már a szavazatnál tartunk, a nők totál ösztrogénhullámokban is lehetnek politikusok, vagy ügyvédek, katonák, bármik.
Egy férfi meg ha szociálisan érzékenyebb, körbe lesz röhögve, ha pl óvónőnek menne... pedig elméletben lehetne óvodapedagógus, de szerencsétlen merne?
Mert manapság a férfiakra ugye nincs szükség.
Emancipuncik megoldalak mindent egyedül, mert ők anyák is, apák is, főleg karrieristák.
Bármik lehetnek és mindenek IS, a férfiak meg szégyelljék magukat hogy már nem jók semmire.
És különben is hogyhogy már "nem is igazán férfiak", holott megkapják a megfelelő tiszteletet és megbecsülést, ismerik a családfenntartó szerepét... ja, nem!
Mert olyan szinten fel lett borítva minden, hogy anyuci már kikéri magának, hogy meleg vacsorával várja haza az urát, akit különben sem lehet így hívni, mert az degradáló a nőre nézve (jelezném, csak annak aki komplexusos), meg amúgy is úgy illik, hogy a férj várja meleg vacsorával a nőt haza, de a legjobb, ha valami puccos étterembe viszi, különben nem is látszik, hogy figyel rá, számít neki (elég ciki, ha a pénz a figyelmesség mutatója).
A nők már abban a tévképzetben vannak, hogy a spermabankok csak úgy teremnek és nem is kell férfi már ahhoz sem, hogy gyerekük legyen.
Különben is, a létező összes nőnappal, anyák-napjával és minden fisfossal piedesztára kell emelni őket, mert aztán nélkülük nem is lenne élet ezen a bolygón...
(Khömm... a férfiak nélkül sem!)
Nulla középút, ami a valós egyenjogúságot, egyenrangúságot eredményezné, csak a végletek...
Pont, mint az "elfogadósdinál", ahol már nem elfogadni kell pl a másságot, hanem szándékosan ránevelni.
Aztán meg lelkül megnyugtatása érdekében hozzák a nyugati példákat, hogy ott sem nevelnek az anyák, hanem dolgoznak és az milyen jó a társadalomnak.
Onnan hozzák a példát, ahol már évtizedek óta hatalmas probléma a kötődési zavar, az identitászavar és a legmagasabb az öngyilkosságok száma.
Mindjárt meghatódok milyen követendő példa!
Persze értem én hogy könnyebb vmi fals szociológus "demiakkorisjólcsináljuk" magyarázatát hozni elő a gyakorlati példákkal szemben, mert könnyebb a kollégák közé menni vissza, mint a gyerekek mellett maradni és vállalni a teljes felelősséget a testi-lelki fejlődésük felett.

emancipuncik.jpg
Aztán ott a genderes poszt

Ha egészben kellene vennem, egyetértek vele.
Teszem hozzá, én ebben is inkább a normalizálás felé hajlanék.
Nincs bajom azzal, hogy egy felnőtt szabad választásából egy másik, vele azonos nemű felnőttel éljen, vagy létesítsen kapcsolatot.
Tőlem sportolhatnak is, persze, legyen meg nekik is a lehetőség, ha már a kerekesszékeseknek, stb is van.
Legyen nekik saját, mint a paralimpia. Úgy korrekt, hogy hasonló adottságúakkal / betegségben szenvedőkkel mérjék össze az embereket, mint a pl a súlycsoport.
Tőlem házasodhatnak, foghatják egymás kezét az utcán, nincs ezzel gond. Ők is élni akarnak, oké.
Más kérdés, hogy ép elméjű keretek között!
Az, hogy "Love is love" felkiáltással legalizálva legyen a pedofília, nálam már messze a kiveriabiztosítékot felett van...
Ha a hetero embereket beviszik a rendőrök közszeméremsértésért, ha az utcán kilógatják a valagukat, akkor vigyék őket is!
Ha a gyerekeket az óvodában arra nem nevelik direkt (miért is tennék) hogy milyen süket-némának, vagy cukorbetegnek lenni, akkor a "genderségre" se neveljék szándékosan rá őket!
Ha a vak emberek nem kaphatnak hivatásos jogosítványt, akkor két egynemű se fogadjon örökbe gyereket.
Azért a fizikai- és biológiai nyilvánvalóságokat ne tosszuk már telibe "mások" jogaira hivatkozva, amit akárhonnan is nézek pozitív diszkrimináció.
Ergó negatív minden nem identitászavarossal szemben.
És ezt úgy írom hogy nem vagyok homofób, csak a logikus ésszerűséget a végletekben gondolkodás elé helyezem.

gender.jpg

ADHD

Ettől mindig felment bennem a pumpa.
Először akkor találkoztam ezzel a fogalommal, amikor az írni-olvasni-számolni tudó gyerekem óvodába vittem.
Mikor gyökér (vagy csak leszarom) óvónéni nem tudta lekötni a gyerekem figyelmét, aki amúgy tök normális volt, elküldött minket nevelési tanácsadóhoz.
Ott azt mondta a fickó, hogy semmi baja a gyereknek.
Ez nem volt "jó" válasz, így elküldték egy másikhoz, aki szerint nyugtatókat(!) kellett volna szednie.
Pont a halál faszára küldtem a kiscsajt, így visszaküldtek a másikhoz, aki továbbra sem értette mit keresünk mi ott.

A rokon kisgyerekkel, akivel egy csoportba járt a fiam, ugyanezt a kört játszatták végig.
Ott anyuka volt olyan "okos", vagy inkább csak elkeseredett amiért mások szerint baj van a gyerekével (aki egy cserfes, okos kislány volt), hogy rábólintott a nyugtatókra, később a kisegítő iskolára. (Ezzel szemben én a város legerősebb sulijába adtam a nyerekem, ahol sorra nyerte a versenyeket.)
Hiába beszéltem, hogy nem beteg, csak ingerszegény számára a környezet.
Hiába meséltem el, hogy amikor nálam volt és kapott jó feladatokat az értelmes kis feje és lett eleget mozgatva fizikailag is, egy angyal volt!
Most meg szerencsétlen küzd. Kamasz kislányként leszedálva, debilnek nézve, ahogy az öccse is.
Pedig csak magasabb az intelligenciájuk, mint az átlag nyálzó óvodásnak.
Ők a hiperaktívok, vagy a többi inaktív?!?

adhd.jpg

Tényleg hülyék vagytok, ha meg meritek lépni!

Értem én, hogy magyar termelők, magyar termékek, magyar kereskedők...
Örülök is, ha végre kapnak némi támogatást. Zöldséget, húst, pékárut mi is igyekszünk magyar, elsősorban kistermelőtől beszerezni.
De azért a vaskos zsebűeknek nem ártana belegondolni, hogy egy átlag háztartásban ha nem elérhető (példa kedvéért egy Lidl-ben, vagy Tesco-ban) az a havonta kb két nagyobb bevásárlás, azzal kihúzzák sok gyermek elől azt az egy doboz gabonapelyhet, vagy heti egy kakaóscsigát, vagy a sima helyett a mintás füzetet, stb...
Tudjátok ezek hogy mekkora törés lesz az a gyerekeknek? A szülőkben mennyi dühöt és kétségbeesést fog gerjeszteni?
Hogy tán nem eladni és szétbarmolni kellett volna a magyar gyárakat, amíg voltak és akkor most nem anyagi SZ@RT csinálna a magyaroknak, hogy magyar termékekből oldják meg a mindennapjaikat?
De mondok mást.
Melyik magyar áruház fog akkora bért biztosítani, mint agy Aldi, vagy Lidl?
Hova fogják felszívni azt a rengeteg ott dolgozót?
Berakják őket minimálbérre három műszakba? Miért próbáljátok magatokra haragítani még jobban az egész országot?
Csak úgy politizálásmentesen kérdezem...

lidlaldi.jpg

Vakcinaigazolás

Szép elméletek!
Mondjuk nálam kapásból ott bukik a f@szság, hogy nappal, a zsúfolt bevásárlóközpontokban a telelehellt, baktériumokkal és vírusokkal teli maszkban lehet lenni legálisan, de az éjszaka közepén a tök üres erdőbe nem mehetek ki, mert akkor "tömegpusztítok"... Aha.
Telibetojom hogy ki hisz az oltásban, ki nem, én nem akarok senkit "hittéríteni", de cserébe elvárnám, hogy akkor engem is hagyjanak békén.
Ne különböztessenek meg hátrányosan!
Mert akkor bennem is felmerül, hogy ki tudja mi a bánattal vannak fertőzve az oltottak és tartsák őket karanténban, én köszi egészséges vagyok!
Ez a vakcinaigazolás meg közröhej.
Ha átestél a betegségen és teszteltek is közben, akkor 6 hónapra kapsz igazolványt.
Orvosok közt sincs vita afelől, hogy ez adja a legbiztosabb és legtartósabb védettséget.
Ha úgy sikerült átesned rajta, hogy nem terhelted a rendszert tesztekkel (vagy a te orvosod is telibesz@rós telefonos diagnosztika alapján "gyógyít" mostanság), akkor jó pénzért kérhetsz vizsgálatot. Ha a szervezetedben még meglévő ellenanyag bizonyítja hogy átestél rajta, akkor 4 hónapra kapsz igazolványt.
Ha oltatod magad a nyomor sem tudja mivel, akkor a védőoltást igazoló kártyának nincs érvényességi ideje.
Az orvosok szintén egyetértenek, hogy nem ad 100%-os védettséget, azt is max 3-4 hónapra, így annyiszor ismétlik, ahányszor nem szégyellik és a mellékhatásokról is javarészt csak találgatások vannak, épp most megy az adatgyűjtés a már oltottakból kiindulva.
Ehhez képest már vicces rész az applikáció... mert gondolom az állam majd megfinanszíroz neme egy okosfost, ugyanis a Concorde Raptoromra megnézném hogyan raknak applikációt a nagyokosok.
Egyébként nem kötelezhetnek rá, hogy legyen okoseszközöm (nincs is), de még csak arra sem, hogy legyen internetem (na, az azért van). Meg mondjuk arra sem, hogy egyéb híján tájékozódjak a TV-ből (16 éve nem nézem azt a rengeteg értelem- és érzelemromboló szemetet).
Szóval igazából nem is tudom, hogy járvány van, sem azt hogy kijárási korlátozás van!

vakcinaigazolas.jpg

Sorkatonaság újra?

Mindig is azt mondtam, hogy bármikor elküldeném nem csak a fiaimat, de még a lányomat is, ha lenne újra sorkatonaság.
Igen, ott is voltak szivatások, szar kaja, tapló felettes, ettől függetlenül építő jellegűnek összegeztem.
Nem azt mondom, hogy a katonaság formált férfit a fiúkból, de igenis volt benne szerepe.
De most?
Egy dolog, hogy a laktanyákat azóta szétverték, leépültek, homeless-ek lakják, benőtte a gaz, a felszerelés meg már rég sehol sincs.
Ami ennél az én szempontomból sokkal fontosabb, hogy a jelenlegi hivatásosok sincsenek semmilyen szempontból sem megbecsülve!
Sem a katonák, sem a rendőrök, de végig írhatnám a komplett "színpalettát".
Az ellátásuk, a lakhatásuk (aki szolgálatiban van), a bérezésük, az újabb és újabb idióta elvárások velük szemben... egyszerűen siralmas és egyben felháborító!
Csak hogy ne menjek tovább, rá lehet keresni hogy az elmúlt héten hányan vetettek véget saját életüknek közülük.
Köztük családos apák, nyugdíj előtt állók, "reményteli" fiatalok...
Már betoboroztak mindenkit akit lehetett, már az összes szerv a feladata helyett maszkot és karantént ellenőriz és akkor adjuk oda jó szívvel "a haza szolgálatára" a gyerekeinket.

sorkatona.jpg

Végre valami értelmes!

Jó ideje pofázom már hogy szükséges lenne a kresz és elsősegélynyújtó oktatást bevezetni az iskolákban!
Úgy tűnik végre egy része megvalósulni látszik:

kresz.jpg

Ezt meg csak úgy itt hagyom...

hazassag.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://phoenicia.blog.hu/api/trackback/id/tr3116436024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása